top of page
Logo rijschool 1.jpg
Logo rijschool.jpg

Waarom 2 to Drive?

2019-01-10_163409.jpg

Bij 2 to Drive kun je al rijlessen volgen vanaf 16,5 jaar! Je kunt dan met 17 jaar inschrijven voor het praktijkexamen en je rijbewijs (categorie B) halen. Je moet dan uiteraard wel een theoriecertificaat hebben. Vanaf 16 jaar kun je je al inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. Voorheen was de minimumleeftijd 18 jaar. Bij 2 to Drive zijn de exameneisen hetzelfde als bij de reguliere examens.Tot je 18e jaar mag je dan onder begeleiding van een coach autorijden. Daarna mag je zelfstandig de weg op. Met het rijbewijs mag je ook op een brommer of scooter rijden. Hierbij hoef je niet begeleid te worden door een van jouw coaches.

Het rijbewijs kan in Nederland worden gebruikt, maar niet in het Caribische deel van het Koninkrijk. Het rijbewijs geldt niet in het buitenland, totdat je de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.


Welke eisen zijn er aan de bestuurder 2toDrive?
De bestuurder moet na het slagen voor het praktijkexamen tot zijn 18e jaar:

  • voldoen aan de gebruikelijke eisen die aan een bestuurder worden gesteld;

  • in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een begeleiderspas;

  • minimaal 1 geregistreerde begeleider (coach) hebben.
     

Maximaal 5 coaches op 1 begeleiderspas

Jongeren vanaf 17 jaar kunnen maximaal 5 personen opgeven als coach. De coaches komen op 1 begeleiderspas te staan. Tot je 18e jaar mag je dus alleen autorijden als 1 van deze coaches naast je zit. Ook de coaches moeten aan eisen voldoen.
 

Minder verkeersdoden door begeleid rijden

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft uitgerekend dat 2toDrive in Nederland 16 verkeersdoden per jaar kan voorkomen.

bottom of page